Bär du på en trädgårdsdröm men vet inte hur du ska uppnå målbilden? Hör av dig till oss, vi löser det.

Uthagens trädgård planerar både små och stora trädgårdsprojekt, allt ifrån en ny rabatt eller uteplats till en hel tomt med alla dess funktioner. Välj ett av våra färdiga paket eller kontakta oss för offert.


Konsultation

Innehåll: 1 timmes rådgivning på plats i din trädgård eller på din tomt

Pris kr 1440 inkl. moms

En konsultation är ett bra utgångspunkt för dig som precis har köpt nytt hus eller tomt, och som vill utnyttja tomtens potential på bästa sätt. En konsultation passar även dig som står inför en försäljning och vill göra värdehöjande förbättringar.  Förbered dig genom att tänka ut vilka funktioner som du gärna vill ha i din trädgård, t.ex. köksland, kompost, biologisk mångfald, dagvattenhantering, uteplats, pool osv., så hittar vi bästa möjliga placering utifrån dina önskemål. Ta med papper och penna och gör anteckningar under rådgivningen, så är du ett steg närmare dina drömmars trädgård!

Grundläggande trädgårdsdesign

Innehåll: illustrationsplan och förslag till karaktärsväxter

Pris kr. 10.500,- inkl. moms

Denna tjänst passar både den nyblivna och den vana trädgårdsägaren som vill planera sin tomt på bästa sätt,  eller kanske vidareutveckla tomten med nya funktioner. Du bokar en tid med vår trädgårdsdesigner i den aktuella trädgården och utifrån din ambitionsnivå, tomtens förutsättningar och era förväntningar samt preferenser gällande stil, färger, materialval och framtida skötselbehov tar vi fram en färglagd trädgårdsritning som visar föreslagen placering av nya och befintliga funktioner. Ritningen visar trädgården sett ovanifrån och innehåller förklarande text. Du får även en lista med namn och bild på fem till tio karaktärsväxter som passar husets stil och er trädgård. En perfekt start för den händiga trädgårdsägaren som framför allt behöver hjälp med trädgårdens stil och form och som planerar att göra arbetet själv. Priset gäller en normalstor tomt i Stockholmsområdet.

Illustrationsplan
Illustrationsplan

Standard trädgårdsdesign 

Innehåll: moodboard, illustrationsplan, markplan, planteringsplan, skötselanvisningar & inköpslista för växter

Pris kr. 21.000,- inkl. moms

Dessa ritningar är perfekta att lämna över till anläggare! Tjänsten passar därför både den nyblivna trädgårdsägaren och den redan vana trädgårdsägaren som behöver hjälp med ett omtag när det gäller utemiljöns stil och form. Ritningar för lättskötta och professionellt planerade planteringar samt våra förslag till passande material ger dig en designad känsla som kommer lyfta din trädgård till nya höjder! Du får även en inköpslista som du kan använda för att beställa hem växterna från en handelsträdgård.  Vi är behjälpliga med att beställa växter direkt från växtodlarna om så önskas, då tillkommer kostnader för frakt och för själva växtmaterialet. Mindre ändringar kan kostnadsfritt vid ett tillfälle, ändringar utöver detta debiteras som tilläggsarbete. Priset gäller en normalstor tomt i Stockholmsområdet.

Planteringsplan
Planteringsplan

3-d trädgårdsdesign

Innehåll: moodboard, illustrationsplan, markplan, 3-d bilder, skötselanvisningar, planteringsplan & inköpslista för växter

Pris kr. 42.000,- inkl. moms

Denna tjänst passar dig som önskar att se verklighetstrogna bilder av din drömträdgård innan slutgiltiga byggbeslut tas. Detaljer och designade lösningar kan visualiseras på ett tydligare sätt med hjälp av 3d-skisser, som är till stor hjälp i processen med att skapa en unik trädgård som matchar dina preferenser och din vision. Paketet innehåller allt du behöver för att kunna lämna över arbetet till en anläggare. Vi tar först fram en illustrationsskiss där vi placerar ut funktionerna och utifrån denna diskuterar vi olika lösning innan 3-d arbetet påbörjas. . Du får en inköpslista som du kan använda för att beställa hem växterna från en handelsträdgård. Vi är behjälpliga med att beställa växter direkt från växtodlarna om så önskas, då tillkommer kostnader för frakt och för själva växtmaterialet. Mindre ändringar i skisserna kan göras kostnadsfritt vid två tillfällen, ändringar utöver detta debiteras som tilläggsarbete. Priset gäller en normalstor tomt i Stockholmsområdet.

3-d skiss
3-d skiss

Belysningsplan

Pris enl. offert

Vi erbjuder belysningsplanering i syfte att få en funktionell, stämningsfull och trygghetsskapande utemiljö och via samarbetspartner kan vi även ombesörja installation. Vi är måna om insekterna i er trädgård och den belysningsplan som vi tar fram kommer därför ha smarta funktioner för minsta möjliga påverkan på nattaktiva djur och insekter.

Design av rabatt

Innehåll: växtlista, illustrationsskiss och planteringsplan

Pris kr. 250 inkl. moms per m2 planteringsyta

Överlåt till oss att planera vackra växtkombinationer till dina planteringsbäddar.  Du undviker onödiga felköp och får njuta av unika och proffsiga planteringar! Vi tar fram förslag på växter utifrån dina önskemål om färg, stil och din budget för växtinköp. Vi ordnar även med inköp av växter om så önskas, kostnad tillkommer då för frakt och för växtmaterialet/plantorna.

Illustrationsskiss, stor släntplantering
Illustrationsskiss, stor släntplantering
Illstrationsskiss, insektsvänlig rabatt
Illstrationsskiss, insektsvänlig rabatt
Planteringsplan, entrérabatt
Planteringsplan, entrérabatt

Skötselanvisningar

För att en färdig trädgård ska bibehålla sina funktioner och estetiska värden över tid, ingår skötselanvisningar till trädgårdens nya ytor, växter och växtbäddar om du beställer Standard eller 3-d trädgårdsdesign. Korrekt skötsel är helt avgörande för att växterna ska utvecklas på ett vackert och hållbart sätt, detta gäller oavsett om du planerar att sköta om trädgården själv eller om du anlitar hjälp med detta.